1 2 3 4

Інформація про проведений місячник національного виховання

2 cічня 2019 - Администратор
Інформація про проведений місячник  національного виховання

РІВНЕНСЬКА ОБЛАСНА РАДА

УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ І НАУКИ ОБЛДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ

КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «СТАНЦІЯ ЮНИХ НАТУРАЛІСТІВ»

РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ

33028, м.Рівне, вул. В.Чорновола, 79б, тел./факс   63-50-29

Е-mail rivneosun2007@ukr.netwww.rivneosun.соm.ua

­­­­­­­­­­­­---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

02 січня 2019 р.  № 02-06/05

 

 

 

Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді

 

Рівненська обласна рада

 

Управління освіти і науки облдержадміністрації

 

Про проведений місячник

національного виховання

 

З 01 по 29 грудня 2018 року у комунальному закладі „Станція юних натуралістів” Рівненської обласної ради пройшов місячник національного виховання „Я, родина, Україна”, який організовувався з метою популяризації українських національних традицій, обрядів та ремесел, виховання любові до культурної спадщини свого народу, усвідомлення себе його невід’ємною частиною.

Юннати, разом з керівниками гуртків, оформили виставку творчих робіт „Тобі, Україно, дари ці несу”, малюнків та плакатів виготовлених в національному стилі.  Гуртківці ознайомились з  походженням стародавніх знарядь праці українців у світлиці „Берегиня”. Побували на екскурсіях у овочевій та квітковій теплицях.

З метою створення умов для виховання культури спілкування, самореалізації та стимулювання зростання творчого потенціалу гуртківців педагогами проведено майстер-класи: „Виготовлення традиційних українських квітів з тканини”, „Виготовлення  віночка з природних матеріалів”, „Виготовлення голуба миру”, „Виготовлення різдвяного віночка”, „Виготовлення традиційних прикрас із соломи”, „Виготовлення різдвяних подарунків”, „Виготовлення різдвяних подарунків з природніх матеріалів”, „Виготовлення ангелів-охоронців”, „Голуб миру”.

Для юннатів було проведено бесіди: „Традиції і обряди українського народу” , „Україна – єдина держава” , „Родинне дерево. Що ми знаємо про свої попередні покоління”, „Рослини – символи України”, „Традиції українців у зимовий період”, „Рослини-символи України”, „Квіти в народних звичаях та обрядах”; виховні заходи:  інформаційна бесіда „П.І. Прокопович – винахідник рамкового вулика” , відверта розмова „Здоровий народ – здорова нація. Навіщо займатися спортом”.

В рамках місячника для вихованців гуртків проведено розвагу „Вечорниці на Андрія”, на якому вони вивчали традиції українців під час грудневих свят. Діти стали учасниками інсценівок, обряду кусання калити, конкурсів, виконували тематичні пісні у родинному колі.

Завершили місячник національного виховання  обласні етапи новорічно-різдвяної виставки „Новорічна композиція” та Всеукраїнської виставки-конкурсу „Український сувенір”, у яких взяли участь гуртківці Станції.

 

 

 

 

Директор Станції юних  натуралістів                                     В.ВОРОБЕЙ

Л. Шехтер (0362) 635029