1 2 3 4

Інформація про участь вихованції Станції юннатів у фестивалі Погорина 2018

18 жовтня 2018 - Администратор
Інформація про участь вихованції Станції юннатів у фестивалі Погорина 2018

РІВНЕНСЬКА ОБЛАСНА РАДА

УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ І НАУКИ ОБЛДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ

КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «СТАНЦІЯ ЮНИХ НАТУРАЛІСТІВ»

 

РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ

33028, м.Рівне, вул. В.Чорновола, 79б, тел./факс   63-50-29

Е-mail rivneosun2007@ukr.net rivneosun.com.ua

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

17 жовтня  2018 р. № 02-06 /304

 

 

 

 

Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді

 

Рівненська обласна рада

 

Управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації

 

 

 

Вихованці гуртка „Екологічний театр” (керівник Шехтер Л.М.) побували на історико-культурному фестивалі „Погорина”, що пройшов 14 жовтня 2018 року на березі річки Горинь (біля с. Хотин, Рівненського району, Рівненської області ) в урочищі Чадорож. Оригінальність фестивалю полягала  в  потужній історичній та мистецькій складовій - жива історія на свіжому повітрі.

Під час фестивалю фахівці з військово-історичної реконструкції відтворили масштабне дійство атмосфери минувшини, матеріального (озброєння, спорядження, одяг, предмети побуту) та духовного (звичаї, традиції, уявлення, соціальна психологія) світів населення України                 XVII століття.

 

Гуртківці відвідали театралізовану екскурсію до яру, створена на основі легенд та переказів про місцевість; пізнавальні лекції „Реєстровці часів Богдана Хмельницького (одяг, спорядження, зброя, тактика)”, „Річковий флот у військових кампаніях Богдана Хмельницького”; майстер-класи (стрільба з лука, гончарства, миловаріння, ткацтва, ковальства, „Розпалювання багаття за допомогою кресала та трута”, „Створення дерев’яної скульптури”);  водну прогулянку на оригінальному реконструйованому човні  - байдаку, концерти за участю лірника Ляшука Андрія,  сучасної української музики за участю етноелектропроекту фолкгурту „Go-A”. 

Брали активну участь в іграх: „Гілка” (щось на приклад сучасного бейсболу, гра була розповсюджена на нашій території), „Котигорошко”, „Сліпий молот”, спостерігали за виготовленням вогняної скульптури з глини. На завершення програми співали українські пісні біля родинного вогнища.

 

Директор Станція юних натуралістів                   В.ВОРОБЕЙ                                                                                             

Л. Шехтер (0362) 635029