1 2 3 4

Наказ про підсумки ІІ етапу Всеукраїнської трудової акції „Плекаємо сад”

10 листопада 2014 - Администратор

УКРАЇНА

РІВНЕНСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ І НАУКИ

 

Н А К А З

 

05.11.2014                                                                                        

м. Рівне

      № 570     

 

 

Про підсумки ІІ етапу

Всеукраїнської трудової акції

„Плекаємо сад”

 

      Відповідно до плану проведення обласних заходів та участі дітей і учнівської молоді у всеукраїнських заходах за напрямами позашкільної освіти у 2014 році, затвердженого наказом управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації від 15 січня 2014 року № 22, підбито підсумки участі школярів та учнівської молоді в ІІ етапі Всеукраїнської трудової акції  „Плекаємо сад”.

         Виходячи з зазначеного, згідно з рішенням журі 

 

НАКАЗУЮ:

1.     Інформацію про результати ІІ етапу Всеукраїнської трудової акції „Плекаємо сад”, що додається, взяти до уваги.

2.     Нагородити грамотою управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації переможців ІІ етапу Всеукраїнської трудової акції „Плекаємо сад”:

Суховича Дениса, учня 7-ПМ класу, члена клубу „Ендеміки, Дубровицького навчально-виховного комплексу „Ліцей – школа”;

Кулакевич Анну, ученицю 7 класу Купельської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Рокитнівського району;

вихованців гуртка „Юні екологи” Дорогобузької загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Гощанського району;

вихованців біологічного гуртка Глибокодолинської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Демидівського району;

Гринюк Мар’яну, члена гуртка „Основи гідробіології” Радивилівської районної станції юних натуралістів;

Франчук Марію, члена гуртка „Юні садівники” комунального закладу „Станція юних натуралістів” Рівненської обласної ради, ученицю 9 класу Рівненської української гімназії;

Кіндрат Оксану, члена гуртка „Юні садівники” комунального закладу „Станція юних натуралістів” Рівненської обласної ради, ученицю 9 класу Рівненської української гімназії.

3.     Відзначити подякою управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації за участь у ІІ етапі Всеукраїнської трудової акції „Плекаємо сад”:

Ковальчук Іванну, ученицю 8 класу Тараканівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Дубенського району;

Таразачеву Анну, ученицю 9 класу навчально-виховного комплексу „Межиріцька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад” Острозького району;

вихованців гуртка „Юні охоронці природи” Володимирецького районного Будинку школярів та юнацтва.

4. Начальникам управлінь освіти, молоді та спорту Зарічненської, Корецької, завідувачам відділів освіти Здолбунівської, Костопільської, Рівненської, Сарненської районних державних адміністрацій, начальникам управлінь освіти  Кузнецовського та Рівненського міськвиконкомів, начальнику управління освіти, сім’ї, молоді та спорту Дубенського міськвиконкому та завідувачу відділу освіти Острозького міськвиконкому  ужити заходів щодо забезпечення участі загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів у Всеукраїнській трудовій акції „Плекаємо сад”.

 

5. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника начальника управління – начальника відділу виховної роботи та соціального захисту дітей управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації Пекарського О.М.

 

Начальник управління                                                                     Г.Таргонський                                    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток

до наказу управління освіти і

науки Рівненської обласної

державної адміністрації

від  05.11. 2014  № 570

 

Інформація про результати

ІІ етапу Всеукраїнської трудової акції „Плекаємо сад”

 

Проведення акції „Плекаємо сад” сприяє відродженню садівництва, вихованню у школярів та учнівської молоді сучасної культури садівництва, формуванню допрофесійних навичок, широкій пропаганді щодо закладання плодових садів, розсадників, шкілок.

 В акції взяли участь загальноосвітні та позашкільні навчальні               заклади Березнівського, Володимирецького, Гощанського, Демидівського, Дубенського, Дубровицького, Млинівського, Острозького, Радивилівського, Рокитнівського районів та комунальний заклад „Станція юних натуралістів” Рівненської обласної ради. 

Сухович Денис, учень 7-ПМ класу, член клубу „Ендеміки”,  Дубровицького навчально-виховного комплексу „Ліцей-школа”, дослідив, як впливає форма крони зимових сортів яблуні Гала, Джонаголд та Вілмута на ріст та плодоношення дерев.  Він встановив, що застосування різних способів формування крони в саду сприяє покращенню умов освітлення і кращій фотосинтетичній діяльності листків, що призводить до підвищення врожайності. Дослідження він проводив із яблунями сортів. 
 

Кулакевич Анна, учениця 7 класу Купельської загальноосвітньої школи                 І-ІІ ступенів Рокитнівського району, ознайомилась із сучасними технологіями вирощування ягідних культур, дослідила особливості вирощування аґрусу на шпалері та його розмноження відсадками і живцями.

Вихованці гуртка „Юні екологи” Дорогобузької загальноосвітньої школи                 І-ІІ ступенів Гощанського району підготували телепередачу „Пізнай світ”, у якій розповіли про свої досягнення у галузі садівництва та показали майстер-клас з проведення щеплення плодово-ягідних дерев.

Вихованці біологічного гуртка Глибокодолинської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Демидівського району визначили оптимальні строки збору плодів яблунь сортів Айдаред та Кальвіль сніговий, вирощених на навчально-дослідній земельній ділянці школи.

Гринюк Мар’яна, член гуртка „Основи гідробіології” Радивилівської районної станції юних натуралістів, дослідивши строки і способи стратифікації насіння дикої та звичайної яблуні, встановила, що тривалість стратифікації у яблуні садової форми становить 90 днів, а дикої форми – 60 днів.

Франчук Марія, член гуртка „Юні садівники” комунального закладу „Станція юних натуралістів” Рівненської обласної ради, досліджувала вплив природних стимуляторів на розмноження і ріст чорної смородини. Вона довела ефективність застосування меду при вкоріненні живців смородини.

Кіндрат Оксана, член гуртка „Юні садівники” комунального закладу „Станція юних натуралістів” Рівненської обласної ради, дослідила особливості вирощування кореневласних саджанців обліпихи крушиновидної сорту Чуйська на території Рівненської області. Вона розробила ряд ефективних заходів, що сприяли підвищенню регенераційної здатності стеблових живців з метою прискореного розмноження.

 

 

Заступник начальника управління –

начальник відділу виховної роботи та

соціального захисту дітей управління

освіти і науки облдержадміністрації                                            О. Пекарський

 



 

Директор комунального закладу                                                        Т.Остафійчук     

„Станція юних натуралістів”                                            

 

Рівненської обласної ради