1 2 3 4

Наказ про підсумки ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу „Земля – наш спільний дім”

6 квітня 2015 - Администратор

УКРАЇНА

РІВНЕНСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ І НАУКИ

 

Н А К А З

 

01. 04. 2015                                                                                         

м. Рівне

                   186

 

Про підсумки ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу    „Земля – наш спільний дім”

 

Відповідно до Положення про управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації, затвердженого розпорядженням голови Рівненської обласної державної адміністрації від 14 січня 2013 року № 11, Плану проведення обласних заходів та участі дітей і учнівської молоді у Всеукраїнських заходах за напрямами позашкільної освіти у І півріччі 2015 року, затвердженого наказом управління освіти і науки облдержадміністрації від 05 січня 2015 року № 1, наказу управління освіти і науки облдержадміністрації від 16 березня 2015 року № 145 „Про проведення ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу „Земля – наш спільний дім” підбито підсумки участі школярів та учнівської молоді  у ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу „Земля – наш спільний дім”.

Виходячи з зазначеного, згідно з рішенням журі

 

НАКАЗУЮ:

1. Інформацію про результати  ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу „Земля – наш спільний дім”, що додається, взяти до уваги.

 

2. Нагородити грамотою управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації переможців:

Гран-прі

екологічну агітбригаду „Зелений патруль” Горбаківського навчально-виховного комплексу „Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів” Гощанської районної ради;

за І місце

екологічну агітбригаду „Аквавіта” Демидівського навчально-виховного комплексу „Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – ліцей” Демидівської районної ради;

за ІІ місце

екологічну агітбригаду „Шанс” Будинку дитячої та юнацької творчості Кузнецовської міської ради;

екологічну агітбригаду „Екосіті” Дубенської гімназії № 2 Дубенської міської ради;

за ІІІ місце

екологічну агітбригаду „Незабудка” Княгининської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Дубенської районної ради;

екологічну агітбригаду „Екос” загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 20 Рівненської міської ради;

екологічну агітбригаду „Кредо” комунального закладу „Станція юних натуралістів” Рівненської обласної ради.

 

3. Відзначити дипломом управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації:

за активну природоохоронну роботу:

 

екологічну агітбригаду „Екосвіт” Деражненської  загальноосвітньої  школи І-ІІІ ступенів Костопільської районної ради;

екологічну агітбригаду „Еколог” Вельбівненської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Острозької районної ради;

за оригінальність вирішення регіональних екологічних проблем :

 

екологічну агітбригаду „Джерельце” Гільчанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів  Здолбунівської районної ради;

 

екологічну агітбригаду „Екологи” Корецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 3 Корецької міської ради;

 

за пропаганду природоохоронної роботи:

екологічну агітбригаду Без ГМО” Володимирецького районного колегіуму;  

екологічну агітбригаду „Голос води” Срібненської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Радивилівської районної ради;

 

екологічну агітбригаду „Екологічна варта” Зорянського навчально-виховного комплексу „школа гімназія” Рівненської районної ради;

 

за втілення нових форм і моделей еколого-просвітницької роботи:

екологічну агітбригаду „Аквапатруль” Рокитнівського навчально-виховного комплексу „Школа І-ІІІ ступенів – ліцей”;

за відтворення та пропаганду народних традицій щодо гармонізації взаємовідносин з природою:

екологічну агітбригаду „Надія” Бабинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Гощанської районної ради (поза конкурсом);

 за оригінальний підхід до активізації аудиторії:

 

екологічну агітбригаду „Океан” Немовицької загальноосвітньої школи        I-IIIступенів  Сарненської районної ради;

екологічну агітбригаду „Життєдайні краплинки” Острозької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 3.

4. Надати право екологічній агітбригаді „Зелений патруль” Горбаківського навчально-виховного комплексу „Дошкільний навчальний  заклад – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів” Гощанської районної ради представляти Рівненщину на  ХІV Всеукраїнському конкурсі колективів екологічної просвіти загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів „Земля – наш спільний дім”.

5. Оголосити подяку начальникам відділів, управлінь освіти районних державних адміністрацій та виконавчих комітетів рад міст обласного значення за організацію участі загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів у   ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу „Земля – наш спільний дім”.

 

6. Контроль  за  виконанням наказу покласти на заступника начальника

управління – начальника відділу виховної роботи та соціального захисту дітей управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації Пекарського О.М.

 

 

 

 Начальник управління                                        Г. Таргонський

 

 

 

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ управління освіти і науки

Рівненської обласної державної

адміністрації

01. 04. 2015   № 186

 

Інформація про результати

ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу „Земля – наш спільний дім”

 

У ІІ етапі Всеукраїнського  конкурсу „Земля – наш спільний дім” взяли участь  18 команд із  загальноосвітніх та 2 позашкільних навчальних закладів області.

Конкурс сприяв формуванню екологічної культури та творчих здібностей учнівської молоді, поширенню кращого педагогічного досвіду щодо організації агітаційної еколого-просвітницької роботи з учнями загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів, виявленню і поширенню нетрадиційних форм, методів і моделей роботи з пропаганди екологічних знань, активізації екологічного руху в Україні,  створенню інформаційного банку даних про інноваційні форми та методи  організації еколого-просвітницької та природоохоронної діяльності учнівських колективів загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів.

Юні екологи звітували про просвітницьку роботу серед широких верств населення із збереження водних ресурсів України, участь у природоохоронних конкурсах і акціях, співпрацю з державними та громадськими екологічними організаціями, демонстрували власні досягнення в просвітницькій та природоохоронній діяльності.

 Агітбригада „Зелений патруль” Горбаківського навчально-виховного комплексу „Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів” Гощанської районної ради звітували про природоохоронну роботу та закликали бути не байдужими до збереження та економії водних ресурсів. Діти розповіли про проблеми забруднення водойм своєї місцевості промисловими та сільськогосподарськими об’єктами,  однією з причин  яких залишається – неналежна робота очисних споруд.

Вихованці екологічної агітбригади „Аквавіта” Демидівського навчально-виховного комплексу „Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – ліцей” розповіли про результати співпраці з органами державної влади, громадськими організаціями, екологічною службою Демидівського району, проводили агітаційну роботу щодо охорони малих річок Стиру та Рачі серед населення Демидівщини, організували туристичний велопохід руслом річки Рача. В рамках операції „До чистих джерел” учні провели паспортизацію річки Рача, визначили органолептичні якості води, провели аналітичний контроль якості у шкільній лабораторії, зібрали та систематизували матеріал для виготовлення альбому „Над Стиром – річкою, рідною такою”, розчистили джерело в урочищі „Рейзя”, поглибили його стік, прибрали побутове сміття, постійно доглядають за станом джерел „Цілюще” та „Крейдяне”.

Виступи екологічних агітбригад „Шанс” Будинку дитячої та юнацької творчості Кузнецовської міської ради та „Екосіті” Дубенської гімназії № 2 були представлені у формі театралізованих композицій, герої яких наголосили про проблеми водних ресурсів в Україні внаслідок недбалого їх використання та закликали до важливості проведення просвітницької роботи, щодо охорони довкілля серед населення своєї місцевості.

Екологічні агітбригади „Незабудка” Княгининської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Дубенської районної ради,  „Екос” загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 20 Рівненської міської ради  розповіли про екологічні проблеми, які загрожують планеті Земля, у зв’язку із забрудненням водних ресурсів. Юні охоронці природи проводять агітаційну роботу щодо охорони  водних об’єктів серед учнів  навчальних закладів, беруть активну участь у природоохоронних операціях та акціях.                    

Тематика виступу екологічної агітбригади „Кредо” комунального закладу „Станція юних натуралістів” Рівненської обласної ради була пронизана гаслом „Охорона водних ресурсів – запорука життя людини”. У театралізованій постановці „У пошуках живої води” юні екологи поділились знаннями про цілющі джерела Рівненщини, донесли до глядачів оригінальні способи очищення питної води в домашніх та польових умовах. У оригінальній художній формі діти представили дослідження науковцями впливу на молекулярну структуру води  слів, думок, різних жанрів музики та повідомили факт, що вода має „пам’ять”.

Колективи підготували ілюстративний матеріал до виступів: буклети, листівки, плакати, малюнки, фотографії, відеоматеріали про свою природоохоронну діяльність. Доповненням до виступів стали мультимедійні презентації, створені керівниками та учнями.

 

Заступник начальника управління –

начальник відділу виховної роботи та

соціального захисту дітей управління

освіти і науки облдержадміністрації                                              О. Пекарський

 

 

Директор комунального закладу

„Станція юних натуралістів”                                                                                                                                                                                                                                                                  

Рівненської обласної ради                                                            Т. Остафійчук