1 2 3 4

Наказ про підсумки обласного етапу щорічної Всеукраїнської трудової акції „Дослідницький марафон”

10 листопада 2014 - Администратор

УКРАЇНА

РІВНЕНСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ І НАУКИ

 

 

 

Н А К А З

 

 

05.11.2014                                                                                        

м. Рівне

                           № 569    

 

 

 

 

Про підсумки обласного етапу

щорічної Всеукраїнської трудової акції

„Дослідницький марафон”

 

Відповідно до плану проведення обласних заходів та участі дітей і учнівської молоді у всеукраїнських заходах за напрямами позашкільної освіти у 2014 році, затвердженого наказом управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації від 15 січня 2014 року № 22, підбито підсумки участі школярів та учнівської молоді в обласному етапі Всеукраїнської трудової акції  „Дослідницький марафон”.

         Виходячи з зазначеного, згідно з рішенням журі

 

НАКАЗУЮ:

1.  Інформацію про результати обласного етапу Всеукраїнської трудової акції  „Дослідницький марафон”, що додається, взяти до уваги.

2.      Нагородити грамотою управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації переможців обласного етапу Всеукраїнської трудової акції  „Дослідницький марафон”:

вихованців гуртка „Юні овочівники” Великоолексинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Рівненського району;   

Кашталян Оксану, ученицю 10 класу Колоденської загальноосвітньої школи  І-ІІІ ступенів Рівненського району;

членів учнівського товариства „Зубр” Бугринського навчально-виховного комплексу  Гощанського району;

 Шмигельську Інну, вихованку гуртка „Юні друзі природи” Костопільського будинку школярів та юнацтва;

Чабан Катерину, вихованку гуртка „Саду мого дивосвіт”  комунального закладу „Станція юних натуралістів” Рівненської обласної ради, ученицю  6 класу Рівненського навчально-виховного комплексу „Загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів – ліцей” № 19;

 

Сторожук Олександру, члена гуртка „Юні овочівники” комунального закладу „Станція юних натуралістів” Рівненської обласної ради, ученицю 5 класу Рівненської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів № 16;

Боровця Василя, вихованця гуртка „Юні садівники” комунального закладу „Соснівський Центр еколого-натуралістичної та туристсько-краєзнавчої творчості” Березнівської районної ради.

 

 

3. Відзначити подякою управління освіти і науки Рівненської обласної державної  адміністрації за участь у обласному етапі Всеукраїнської трудової акції „Дослідницький марафон”:  


 

Малка Дмитра, учня 7 класу Томашгородської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів № 3 Рокитнівського району;

Чубика Андрія, Чубик Ангеліну, учнів 2 класу Кисорицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Рокитнівського району;

Ондрей Ірину, ученицю 11 класу Семидубського аграрного ліцею і загальноосвітньої школи  І-ІІ ступенів Дубенського району;

членів гуртка „Юні натуралісти” навчально-виховного комплексу „Михалківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад” Острозького району.   

 4. Начальникам управлінь освіти, молоді та спорту Дубровицької, Зарічненської, Корецької, завідувачам відділів освіти Демидівської, Здолбунівської, Млинівської, Радивилівської,  Сарненської районних державних адміністрацій, начальникам управлінь освіти  Кузнецовського і Рівненського міськвиконкомів, начальнику управління освіти, сім’ї, молоді та спорту Дубенського міськвиконкому та завідувачу відділу освіти Острозького міськвиконкому, вжити заходів щодо забезпечення участі загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів у обласному етапі щорічної Всеукраїнської трудової акції „Дослідницький марафон”.

 5. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника начальника управління – начальника відділу виховної роботи та соціального захисту дітей управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації Пекарського О.М.

    

    

Начальник управління                           Г.Таргонський                                                                                                                     

    

    

    

    

 

Додаток

до наказу управління освіти і

науки Рівненської обласної

державної адміністрації

від 05. 11. 2014 № 569

 

   

 

Інформація про результати 

обласного етапу щорічної Всеукраїнської трудової акції  

„Дослідницький марафон"

 

 

Проведення акції „Дослідницький марафон” сприяє розвитку дослідницької та експериментальної роботи на навчально-дослідних земельних ділянках у загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладах, упровадженню в практику сучасних технологій вирощування сільськогосподарських культур, дослідженню ареалів поширення і запасів природної лікарської сировини, формуванню допрофесійних навичок.

В акції взяли участь загальноосвітні та позашкільні навчальні заклади Березнівського, Володимирецького, Гощанського, Дубенського,  Костопільського, Острозького, Рівненського, Рокитнівського районів та комунальний заклад „Станція юних натуралістів” Рівненської обласної ради.

Учні проводили дослідження на шкільних навчально-дослідних земельних ділянках, у теплицях, на території місцевих лісництв, агрогосподарств.

Важливого значення надають дослідницькій роботі на шкільній                 навчально-дослідній земельній ділянці вихованці гуртка „Юні овочівники” Великоолексинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Рівненського району. Вони представили на конкурс щоденники дослідницьких робіт та детально описали свою роботу на ділянці. Гуртківці дослідили вплив площі живлення та додаткового запилення на врожайність кукурудзи, визначили кращі строки посіву моркви та з’ясували вплив підживлення мінеральними добривами на врожайність картоплі.

Кашталян Оксана, учениця 10 класу Колоденської загальноосвітньої школи  І-ІІІ ступенів Рівненського району, дослідила види ураження та пошкодження шкідниками моркви. Вона встановила, що найбільш стійкими проти ураження є пізньостиглі сорти – Скарла та Королева осені. Коренеплоди саме цих сортів мали гарний товарний вигляд та хороші смакові властивості.

Члени учнівського товариства „Зубр” Бугринського навчально-виховного комплексу  Гощанського району визначили вплив різних строків садіння на ріст, розвиток і врожайність картоплі. Вони виявили, що найбільш сприятливий період для посадки – одночасно з посівом ярих зернових.  

Шмигельська Інна, вихованка гуртка „Юні друзі природи” Костопільського будинку школярів та юнацтва, описала районовані сорти яблунь, дала екологічну характеристику шкідникам яблуневого саду та визначила найбільш ефективні  засоби боротьби з шкідниками.

Сторожук Олександра, член гуртка „Юні овочівники” комунального закладу „Станція юних натуралістів” Рівненської обласної ради, провівши  дослідження, ознайомились із особливостями вирощування білоголової капусти в умовах Полісся. За результатами досліджень встановлено, що Яна, Харківська зимова та Українська осінь є кращими сортами для нашої зони.

Чабан Катерина, вихованка гуртка „Саду мого дивосвіт” комунального закладу „Станція юних натуралістів” Рівненської обласної ради, дослідила вплив органічного добрива  „Стимовіт” та органічно-мінерального добрива „ROST – концентрат” на ріст і розвиток салату сорту Лолло Біонда. Було встановлено, що рослини, підживлені „Стимовітом”, мають краще розвинену кореневу систему, щільнішу розетку листків, більшу масу та кращі смакові якості, а підживлення рослин „ROST – концентратом” не дало позитивних результатів.

Боровець Василь, вихованець гуртка „Юні садівники” комунального закладу „Соснівський Центр еколого-натуралістичної та туристсько-краєзнавчої творчості” Березнівської районної ради, працював над щепленням живців груші на яблуню і встановив, що весняне щеплення живцем є найбільш ефективним при вирощуванні саджанців цих культур.

   

   


 

Заступник начальника управління –

начальник відділу виховної роботи та

соціального захисту дітей управління

освіти і науки облдержадміністрації                                             О. Пекарський

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Директор комунального закладу

„Станція юних натуралістів”                                                

 

Рівненської обласної ради                                                              Т. Остафійчук