1 2 3 4

Наказ про підсумки обласного етапу Всеукраїнської трудової акції „Ліси для нащадків”

4 грудня 2014 - Администратор

УКРАЇНА

РІВНЕНСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ І НАУКИ

 

Н А К А З

 

01. 12. 2014

м. Рівне

                         627      

 

Про підсумки обласного етапу

Всеукраїнської трудової акції

„Ліси для нащадків”

 

Відповідно до Положення про управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації, затвердженого розпорядженням голови Рівненської обласної державної адміністрації від 14 січня 2013 року № 11, плану проведення обласних заходів та участі дітей і учнівської молоді у всеукраїнських заходах за напрямами позашкільної освіти у 2014 році, затвердженого наказом управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації від 15 січня 2014 року № 22, підбито підсумки участі школярів та учнівської молоді в обласному етапі Всеукраїнської трудової акції „Ліси для нащадків”.

         Виходячи з зазначеного, згідно з рішенням журі

 

НАКАЗУЮ:

 

1.       Інформацію про результати обласного етапу Всеукраїнської  трудової акції „Ліси для нащадків”, що додається, взяти до уваги.

 

2. Нагородити дипломом управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації переможців обласного етапу Всеукраїнської трудової акції „Ліси для нащадків”:

Шуст Ірину, ученицю 9 класу Радивилівського навчально-виховного комплексу „Школа №1 – гімназія”;

Дворак Ольгу, ученицю 9 класу Дубровицького навчально-виховного комплексу „Ліцей – школа”;

Перету Дениса, учня 9 класу Малосадівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Дубенського району;

членів гуртка „Юний еколог” Хорівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Острозького району;

учнів 8-9 класів Великосовпівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Березнівського району.

 

3. Відзначити  подякою управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації  за ефективну організаційну роботу із залучення школярів до участі у обласному етапі Всеукраїнської трудової акції  „Ліси для нащадків”:

Опанасевич Людмилу та Вежичаніну Катерину, учениць 9 класу Єльнівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Рокитнівського району;

Гурчик Катерину, ученицю 10 класу Малушківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Березнівського району;

членів гуртка „Юні рослинники” комунального пазашкільного навчального закладу „Володимирецький районний Будинок школярів і юнацтва”;

учнів 7 класу Яцьковицької загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Березнівського району;

членів ланки лісівників „Пролісок”  Малятинського  навчально-виховного комплексу „Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів” Гощанського району;

членів гуртка „Юні лісівники-дендрологи” Млинівського районного будинку творчості школярів.

 

4. Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.

 

 

 

В.о. начальника управління                                                             О. Пекарський

 

 


                               Додаток

                              до наказу управління освіти і

                              науки Рівненської обласної

                              державної адміністрації

                              від 01. 12. 2014 № 627

 

Інформація про результати

обласного етапу Всеукраїнської трудової акції „Ліси для нащадків”

 

Проведення трудової акції „Ліси для нащадків”  сприяло підвищенню ефективності та якості роботи учнівських лісництв, ознайомленню школярів із життям і значенням лісу, вихованню свідомого ставлення до праці, залучення учнівської молоді до дослідницької роботи, поширення кращого досвіду роботи у справі збереження лісопаркових об’єктів.

В акції взяли участь загальноосвітні та позашкільні навчальні заклади Березнівського, Володимирецького, Гощанського, Дубенського, Дубровицького, Острозького, Млинівського, Радивилівського, Рокитнівського, Сарненського районів.

Шуст Ірина, учениця 9 класу Радивилівського навчально-виховного комплексу „Школа № 1 – гімназія”, член гуртка „Основи наково-дослідницької діяльності” районної станції юних натуралістів, у дослідницькій роботі „Вирощування з насіння горіха маньчжурського та шляхи введення його у культуру в умовах міста Радивилова” описала  біологію, морфологію та екологію видів роду Горіх.  Вихованці гуртка заготовили  насіння, виростили сіянці та визначили його ґрунтову схожість.

Дворак Ольга, учениця 9 класу Дубровицького навчально-виховного комплексу „Ліцей – школа”, провела видове дослідження первинних шкідників лісу у Дубровицькому лісовому господарстві. В межах акції учні висадили на території лісництва саджанці дуба та сосни звичайної.

Перета Денис, учень 9 класу Малосадівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Дубенського району, з однокласниками виявили мурашники на окраїні села Кліщиха, огородили, встановили інформаційні таблички.       Провели у школі заходи, присвячені збереженню лісу: конкурс на кращий поетичний твір „Людина і ліс”, виховні заходи „Тиждень лісу”, „Птахи-наші друзі”, конкурс на кращу шпаківню.

Члени гуртка „Юний еколог” Хорівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Острозького району вирощують посадковий матеріал: живцюють кущі,висівають насіння; стежать за сходами та розвитком рослин, забезпечують своєчасний полив та підживлення  у розсаднику. 

 

Учні 8-9 класів Великосовпівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Березнівського району в рамках трудової акції під керівництвом головного лісничого висадили саджанці сосни звичайної на території Щекічинського лісництва та підготували дослідницький проект „Ліси моєї України”.

 

 

 

Заступник начальника управління –

начальник відділу виховної роботи та

соціального захисту дітей управління

освіти і науки облдержадміністрації                                             О. Пекарський

 

 

Директор Станції юних натуралістів                                             Т.Остафійчук