1 2 3 4

Про обласну новорічно-різдвяну виставку «Новорічна композиція» та обласний етап Всеукраїнської виставки-конкурсу «Український сувенір»

16 грудня 2019 - Администратор
Про обласну новорічно-різдвяну виставку «Новорічна композиція»  та обласний етап Всеукраїнської  виставки-конкурсу «Український сувенір»

 Про обласну новорічно-різдвяну виставку «Новорічна композиція»  та обласний етап Всеукраїнської  виставки-конкурсу «Український сувенір»


09-12 грудня 2019 року у комунальному закладі «Станція юних натуралістів» Рівненської обласної ради відбулися обласна новорічно-різдвяна виставка «Новорічна композиція» та обласний етап Всеукраїнської виставки-конкурсу «Український сувенір».У виставках  взяли участь школярі та учнівські колективи  закладів загальної середньої та позашкільної освіти  усіх районів Рівненської області. Активно долучилися до конкурсів заклади освіти об’єднаних територіальних громад.

Метою і завданням новорічно-різдвяної виставки «Новорічна композиція»  є пропаганда серед молоді бережливого ставлення до природи, розвиток творчої ініціативи та пізнавальної діяльності молоді, формування практичних умінь та навичок учнів по виготовленню новорічно-різдвяних композицій, які символізують та відображають новорічно-різдвяну флористику, сприяння розвитку флористичного мистецтва в Україні, виховання громадянина України на багатовікових культурних традиціях народу.

  Роботи на виставку представлено у номінаціях:

·                     стилізована ялинка;

·                     новорічна композиція;

·                     новорічний вінок;

·                     новорічний подарунок;

·                     новорічна картина чи колаж;

·                     новорічний букет;

·                     сюжетна композиція.

На  експозиціях  новорічно-різдвяної виставки «Новорічна композиція»  було представлено більше 500 робіт.  50робіт переможців обласної виставки «Новорічна композиція»  відібрано для участі в Всеукраїнській новорічно-різдвяній виставці, що проходитиме  19 грудня2019 року — 20 січня   2020року в Національному еколого-натуралістичному центрі учнівської молоді (м. Київ).

Виставка – конкурс «Український сувенір» проводиться з метою виховання національного світогляду учнівської молоді через залучення її до пізнання джерел і процесу творення українського народного мистецтва, стимулювання розвитку творчого пошуку, художнього смаку при виконанні креативних робіт з використанням традиційних матеріалів і технік, популяризація дитячої художньої творчості засобами народного мистецтва, сприяла налагодженню духовного контакту дитини, батьків та педагогів у процесі спільної творчості на традиційному ґрунті.

На обласний етап Всеукраїнськоївиставки-конкурсу «Український сувенір»  представлено 350робіт. 12робіт переможців обласного етапу Всеукраїнської виставки-конкурсу «Український сувенір»відібрано для участі у Всеукраїнській виставці, що проходитиме в Національному еколого-натуралістичному центрі учнівської молоді (м. Київ) у січні 2020 року.