1 2 3 4

Про підсумки обласного етапу Всеукраїнського конкурсу „До чистих джерел”

24 листопада 2014 - Администратор

УКРАЇНА

РІВНЕНСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ І НАУКИ

 

Н А К А З

 

11. 11. 2014

                    м. Рівне

                             583      

 

Про підсумки обласного

етапу Всеукраїнського конкурсу

„До чистих джерел”

 

Відповідно до Положення про управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації, затвердженого розпорядженням голови Рівненської обласної державної адміністрації від 14 січня 2013 року № 11, плану проведення обласних заходів та участі дітей і учнівської молоді у всеукраїнських заходах за напрямами позашкільної освіти у 2014 році, затвердженого наказом управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації від 15 січня 2014 року № 22  підбито підсумки участі загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів в обласному  етапі Всеукраїнського конкурсу „До чистих джерел”

 Виходячи з зазначеного, згідно з рішенням журі

 

НАКАЗУЮ:

 

 1.  Інформацію про результати  обласного  етапу Всеукраїнського конкурсу „До чистих джерел”, що додається, взяти до уваги.

 

 2.  Нагородити дипломом управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації переможців обласного  етапу Всеукраїнського конкурсу „До чистих джерел”

 

 у категорії ,,Екологічні товариства і гуртки загальноосвітніх, професійно-технічних та позашкільних закладів ”:

 

учнівський колектив 8 класу Дубенської загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів № 7 за пошуково-дослідницьку роботу „Історія Тарасової криниці”;

 

членів гуртка „Агрохімічні  властивості ґрунтів Полісся” комунального позашкільного навчального закладу „Володимирецький районний Будинок школярів та юнацтва” за роботу „Дослідження верхньої течії річки Верхня Вирка”;

2

 

учнівський колектив 9 класу навчально-виховного комплексу „Оженинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 2 – дошкільний навчальний заклад” Острозького району за роботу „Крізь краплю води”;

 

членів гуртка „Юні рослинники” Суховільського навчально-виховного комплексу загальноосвітня школа І-ІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад” Володимирецького району за роботу „Подорожуємо рідним краєм”;

 

         членів гуртка „Юні екологи” Остківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Рокитнівського району за пошуково-дослідницьку роботу                                                                                           „Екологічні проблеми річки Ствига”;

 

у категорії ,,Індивідуальні учасники”:

 

         Карп’юка  Ярослава, учня  9 класу Листвинської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Дубенського району.

 

3. Відзначити подякою управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації за участь в обласному етапі Всеукраїнського конкурсу

„До чистих джерел”:

 

Скоробагату Ірину, ученицю 9 класу Липківського навчально-виховного комплексу „Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І-ІІ ступенів” Гощанського району;

 

         членів гуртка „Квітникарі-аранжувальники” Висоцької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Дубровицького району;

 

         членів еколого-натуралістичного гуртка Дубнівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів  Рокитнівського району;

 

         учнівський колектив 8 класу Чудельської загальноосвітньої школи  І-ІІІ ступенів Сарненського району.

 

4. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника начальника управління – начальника відділу виховної роботи та соціального захисту дітей управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації Пекарського О.М.

 

 

 

Начальник управління                                                                        Г. Таргонський    

 

                                                                  ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ управління освіти і науки

Рівненської обласної державної

адміністрації

11. 11.  2014583

 

 

Інформація про результати

обласного етапу  Всеукраїнського конкурсу „До чистих джерел”

 

Обласний етап Всеукраїнського конкурсу „До чистих джерел” проводиться щорічно з метою залучення широких верств населення до практичної природоохоронної роботи, спрямованої на охорону і поліпшення стану джерел, річок та водойм України, раціональне використання водних ресурсів.

На конкурс було представлено 11 робіт учнів загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів Володимирецького, Гощанського, Дубенського, Дубровицького, Острозького, Рокитнівського, Сарненського районів, міста Дубно у категоріях „Екологічні товариства і гуртки загальноосвітніх, професійно-технічних та позашкільних навчальних закладів” та „Індивідуальні учасники”.

Аналіз конкурсних матеріалів засвідчив, що головною метою своєї діяльності юні екологи вважають підтримання в належному стані місцевих водних об’єктів, розчищення та впорядкування джерел, підвищення екологічної обізнаності громадян щодо охорони водних ресурсів.

Карп’юк Ярослав, учень 9 класу Листвинської загальноосвітньої школи    І-ІІ ступенів Дубенського району  відшукав, дослідив та очистив 16 джерел в селі та околицях.

   Учнівський колектив 8 класу Дубенської загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів № 7 дослідив історію джерела „Тарасова криниця”. Школярі  провели прибирання території біля Шевченкового джерела: обрізали кущі, прибрали сміття та опале листя.

Члени гуртка „Агрохімічні  властивості ґрунтів Полісся” комунального позашкільного навчального закладу „Володимирецький районний Будинок школярів та юнацтва” в рамках акції провели дослідження верхньої течії річки Верхня Вирка на території Великожолудської сільської ради. Гуртківці здійснили прибирання території біля джерела-витоку „Каплички”, очистили прируслову територію річки та проточного ставка від сміття.

Юннати навчально-виховного комплексу „Оженинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 2 – дошкільний навчальний заклад” Острозького району провели роботу з очищення  берегів, ставків та джерел , що знаходяться на території села. Школярі сподіваються, що відроджуючи по краплині джерела, відродиться у душах односельчан шанобливе ставлення до природи, прагнення оберігати та примножувати її багатства.

Вихованці гуртка „Юні рослинники” Суховільського навчально-виховного комплексу „загальноосвітня школа І-ІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад” Володимирецького району взяли участь в акції з благоустрою джерела-свердловини в селі Олізарка. Було проведено хімічний аналіз води джерела, місцевих колодязів та комунальних свердловин. Гуртківці дійшли висновку, що джерельна вода має найкращі органолептичні показники.

Члени гуртка „Юні екологи” Остківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Рокитнівського району вивчали екологічні проблеми річки Ствига та шукали шляхи їх вирішення.  Проведено укріплення та озеленення берегів річки, упорядковано частину прибережної смуги.

Однак, оформлення окремих робіт не відповідало Порядку проведення Конкурсу. Обов’язковою умовою участі в Конкурсі є заповнена анкета учасника, але окремі учасники знехтували цією вимогою. До деяких робіт не додавався електронний варіант та не дотримано вимог щодо оформлення тексту та фотоматеріалів.

Загалом, у своїх роботах учнівські колективи та індивідуальні учасники демонструють небайдуже ставлення до стану водних ресурсів рідного краю.

 

 

  

Заступник начальника управління –

начальник відділу виховної роботи та

соціального захисту дітей управління

освіти і науки                                                                                     О. Пекарський

 

Директор комунального закладу

„Станція юних натуралістів”                                        

Рівненської обласної ради                                                              Т. Остафійчук