1 2 3 4

Про проведений обласний семінар-практикум для вчителів та керівників гуртків еколого-натуралістичного напрямку

28 листопада 2019 - Администратор
Про проведений обласний  семінар-практикум для вчителів та керівників гуртків еколого-натуралістичного напрямку

Про проведений обласний

семінар-практикум для вчителів

та керівників гуртків

еколого-натуралістичного напрямку

 

 

Відповідно до плану роботи комунального закладу «Станція юних натуралістів» Рівненської обласної ради на 2019 рік, з метою підвищення ефективності та якості дослідницької роботи в закладах загальної середньої та позашкільної освіти 27 листопада 2019 року на базі комунального закладу «Станція юних натуралістів» Рівненської обласної ради відбувся обласний семінар-практикум на тему «Органічне землеробство: вивчаємо технології, працюємо на перспективу».

В заході  взяли участь  30 педагогів закладів загальної середньої та позашкільної освітиБерезнівського, Володимирецького, Гощанського, Костопільського, Рівненського, Рокитнівського, Сарненського районів та комунального закладу «Станція юних натуралістів» рівненської обласної ради. До участі в семінарі  долучилися педагоги закладів освіти об’єднаних територіальних громад  Бабинської. Бугринської сільської ради Гощанського району, Малолюбашанської, Деражненської сільської ради Костопільського району.

Учасниками семінару також були 10 студентів та ТРОХИМЧУК Ірина, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри біології та здоров’я людини Рівненського державного гуманітарного університету; 12 студентів та ВОЛОДИМИРЕЦЬ Віталій, кандидат біологічних наук, доценткафедри агрохімії, ґрунтознавства та землеробства Національного університету водного господарства та природокористування.

З вітальним словом до учасників семінару звернувся ВОРОБЕЙ Володимир, директор комунального закладу „Станція юних натуралістів” Рівненської обласної ради.

Семінар провів РОЗУМ Володимир, автор розробки «Теплі грядки Розума», член клубу органічного землеробства з Тернопільщини, професійний садівник, ентузіаст своєї справи.  Він розповів про особливості і переваги заселення теплих грядок Розума міцелієм чорного трюфеля та про ефективність використання вологоутримуючої бентонітної суміші.

Після теоретичного блоку семінару РОЗУМ Володимир на навчально-дослідних земельних ділянках комунального закладу «Станція юних натуралістів» Рівненської обласної ради провів практикум «Утворення екологічно-чистого родючого ґрунту для городництва, садівництва з одночасним відбором і утримуванням в собі карбону з атмосфери».

КАТЮХА Валентина, завідувач відділу екології та ландшафтного дизайну, ВЛАСИК Алла, завідувач відділу біології та валеології провели екскурсію навчальними кабінетами, творчими лабораторіями, овочевою та квітковою теплицею, територією Станції.

На завершення семінару, під час круглого столу, учасники заходу мали змогу обмінятися враженнями, поставити запитання.