1 2 3 4

Про тиждень психології

2 березня 2020 - Администратор
Про тиждень психології


Про тиждень психології

 

Відповідно до плану роботи комунального закладу «Станція юних натуралістів»Рівненської обласної ради на 2020 рік, з метою створення позитивного психологічного клімату під час роботи гуртків, розширення та насичення емоційного життя дітей та підлітків, розвитку інтересу до свого внутрішнього світу і світу іншої людини, розкриття творчого потенціалу вихованців з 24 лютого по 01 березня проведено тиждень психології.

В рамках тижня організовано різноманітні заходи, ігри, вправи, конкурси, акції. Всі заходи сприяли покращенню психоемоційного клімату у дитячих та педагогічних колективах, взаєморозумінню між усіма учасниками освітнього процесу. 

Для гуртківців та педагогів підготовлені експрес-тести«Сова чи жайворонок», «Чи нервова ви людина?», «Обери дерево – пізнай себе»,поради щодо підвищення своєї самооцінки, як подолати труднощі. Підготовлені пам’ятки «Умій володіти собою», «Як покращити свою комунікабельність», «Як займатись особистісним саморозвитком», «Правила безпеки під час роботи в мережі Інтернет».Вправи, тести сприяли розвитку пам’яті, уваги, мислення, уяви. Акція «Візьми, чого не вистачає» дорослим і дітям допомогла задуматись, чого вони прагнуть і зірвати пелюсточку з ромашки з власним бажанням.

Для вихованців гуртків «Рослинники», «Основи валеології» проведено заняття зтеми «Моя самооцінка». Підлітки розширили знання про власне «Я», визначили свою самооцінку, вчилися самопрезентації, формували ціннісне ставлення до себе як особистості за допомогою вправ та ігор «Презентуй себе», «Я у променях сонця», «Напиши собі похвальний лист», пройшли тестування «Моя самооцінка».

З метою пізнання свого внутрішнього світу і світу іншої людини, розширення знань про власні емоції і почуття та вміння ефективно керувати своєю емоційною сферою з вихованцями гуртка «Стежинками природи» проведено розвивальне заняття з елементами арт-терапії «Світ емоцій та почуттів». Діти з цікавістю приймали участь у іграх та вправах, ліпили з тіста свій настрій, з задоволенням показували і відгадували різні почуття, вчились правильно виражати свої емоції.

 

Під час тижня психології з гуртківцями проведено анкетування «Коло моїх інтересів». Більшість вихованців люблять доглядати тварин, рослин, майструвати, брати участь у концертах, святах. Анкетування показало, що вільний час учні використовують на відвідування різних гуртків за інтересами, а якщо залишаються вдома, то проводять його за комп’ютером, дивляться телевізор або читають.

 Неодмінними супутниками тижня були гарний настрій, активні обговорення та дружні посмішки. Всі з радістю приймали участь і у підготовці, і у проведенні заходів.

 

 

Директор Станції юних натуралістів                                                                         Володимир ВОРОБЕЙ