1 2 3 4

Про участь Рівненської делегації у Всеукраїнському конкурсі винахідницьких і раціоналізаторських проектів та ХVIВсеукраїнському конкурсі юних зоологів і тваринників

21 лютого 2020 - Администратор
Про участь Рівненської делегації  у Всеукраїнському конкурсі  винахідницьких і раціоналізаторських  проектів та ХVIВсеукраїнському конкурсі  юних зоологів і тваринників

 

З 18 по 20 лютого 2020 року у м. Києві на базі Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді пройшов Всеукраїнський конкурс винахідницьких і раціоналізаторських проектів еколого-натуралістичного напряму(вікова категорія 16-23 роки включно) та ХVI Всеукраїнський конкурсюних зоологів і тваринників.

Організаторами заходів є  Міністерство освіти і науки України, Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді.

Всеукраїнський конкурс винахідницьких і раціоналізаторських проектів еколого-натуралістичного напряму сприяв модернізації змісту науково-пошукової,  експериментальної та практичної діяльності учнівської молоді, яка займається дослідництвом. Роботи мали практичне спрямування, вирішували пріоритетні проблеми сучасної науки, базувалися на результатах самостійних досліджень учнів, мали практичне застосування.Рівненщину представляв і виборов ІІ місце у секції «Медицина та охорона здоров’я» Роман ТИМОЩУК, вихованець гуртка «Юні винахідники та раціоналізатори» Дубенської міської станції юних техніків, учень 11 класу Дубенської спеціалізованої загальноосвітньої школи № 5 з поглибленим вивченням іноземних мов, з роботою «Універсальна одномісна учнівська парта для дітей з порушенням опорно-рухового апарату».

Всеукраїнський конкурс юних зоологів і тваринників проводиться з метою підтримки дослідницько-експериментальної діяльності учнів, які мають досвід дослідницько-експериментальної роботи в галузях зоології та сільського господарства та розкриття їх наукового потенціалу. Рівненщину представляла і виборола ІІ місце у секції «Зоологія» Надія ВАСИЛЕВСЬКА, учениця 10 класу Кустинського ліцею Олександрійської сільської ради Рівненського району, з роботою «Динаміка чисельності та живлення сови вухатої (Asiootus) на території села Кустин Рівненського району».