1 2 3 4

Про Всеукраїнську акцію «День юного натураліста»

6 жовтня 2021 - Администратор

 У комунальному закладі «Станція юних натуралістів» Рівненської обласної ради під гаслом «Україна – це ми!» пройшла Всеукраїнська акція «День юного натураліста», присвячена 30-ти річчю Незалежності України. В рамках акції юні дослідники природи взяли участь у трудових операціях «Готуємося до зими», «Урожай 2021», «Корми для тварин», «Квітуча Україна», «Збір насіннєвого матеріалу багаторічників». Діти мандрували екологічною стежкою «Таємниці природи», вивчали рослинний і тваринний світ під час екскурсій «Природа - диво», «Бджолиний світ», «Цікаве про голубів». Цікавими та корисними для учнів стали  майстер-класи «Соняшник – символ України», «Дивовижна лоза», «Подарунок осені», «Осіння флористика», засідання клубу «Материнка» на тему «Рослини-ліки», пікнік «В дружньому колі». Учні вивчали видовий склад кімнатних рослин у Станційній квітковій теплиці та овочеві культури в овочевій теплиці, спостерігали за поведінкою голубів на голубівні, впорядковували навчально-дослідні земельні ділянки, побували на екскурсії у Рівненському зоологічному парку державного значення.

В рамках акції пройшла екскурсійна програма «Юннатія запрошує», під час якої учні закладів загальної середньої освіти познайомилися з діяльністю Станції юних натуралістів, взяли участь у майстерках «Сувенірна майстерня в природі».

Акція завершилась зустріччю у пісенному колі «Любов у наших серцях», під час якого звучали поезії та пісні про природу та важливість її охорони. Традиційно юннати випустили в небо білих голубів – символ єдності та миру.