1 2 3 4

Про проведення обласного етапу Всеукраїнського конкурсу «Годівничка»

3 травня 2022 - Администратор
Про проведення обласного етапу Всеукраїнського конкурсу «Годівничка»

  Відповідно до плану проведення обласних заходів з дітьми та учнівською молоддю за напрямами позашкільної освіти у 2022 році, затвердженого наказом департаменту освіти і науки облдержадміністрації від 30.12.2022 р. № 105, плану роботи комунального закладу «Станція юних натуралістів» Рівненської обласної ради на 2022 рік, підбито підсумки участі закладів загальної середньої та позашкільної освіти в обласному етапі  Всеукраїнського конкурсу «Годівничка».

Всеукраїнський конкурс «Годівничка» проходив в закладах загальної середньої та позашкільної освіти області з метою виховання в учнів ціннісного ставлення до біорізноманіття, проведення широкої просвітницької роботи та практичних дій з охорони та збереження орнітофауни, розвитку гуманного ставлення до птахів, мотивації до їх охорони.

На конкурс представлено 50 робіт, які підготували учні та вчителі закладів загальної середньої та позашкільної освіти Рівненського, Сарненського, Дубенського та Вараського районів. У конкурсі взяли участь 50 учнів із 17 закладів загальної середньої та позашкільної освіти 12 територіальних громад області.

Учні 4 класу Тинненського ліцею Немовицької сільської ради Сарненського району та учні 4 класу Липенької філії Мирогощанського ліцею Мирогощанської сільської ради Дубенського району виготовили і розвісили годівнички та представили фотозвіт про проведену роботу.

З метою формування бережливого ставлення до орнітофауни засобами мистецтва, КИБУКЕВИЧ Галина, учениця 6 класу Глиннівського ліцею Березівської сільської ради Сарненського району, надіслала на конкурс вірші на тему охорони птахів взимку.

КАРПОВЕЦЬ Юрій, КОЛОДИЧ Марія, керівники гуртків Глиннівського ліцею Березівської сільської ради Сарненського району, та ДОБРИНІК Олена, вчитель початкових класів Орлівської філії Сарненського ліцею 4 Сарненської міської ради Сарненського району, подали матеріали, у яких висвітлили просвітницьку роботу  та практичні дії з охорони та збереження орнітофауни.

КАЛІШ Анна та НОВАК Анна, вихованки гуртків комунального закладу позашкільної освіти «Центр дитячої та юнацької творчості» Костопільської міської ради Рівненського району виготовили і представили на конкурс годівнички та ознайомились із видовим різноманіттям зимуючих птахів місцевості, допомагали пернатим вижити у важкі зимові місяці, підгодовуючи їх.

БОБРОВСЬКИЙ Вадим, КОСТЮК Марта, ФЕДЧУК Софія, вихованці гуртка «Я досліджую природу» комунального закладу «Станція юних натуралістів» Рівненської обласної ради, щороку виготовляють та розвішують годівнички на території Станції юних натуралістів, організовують підгодовування птахів, ведуть просвітницьку роботу серед однолітків.

Учні 2 класу Дроздинського ліцею Старосільської сільської ради Сарненського району та учні 6 класу закладу освіти «Рафалівський Петропалівський ліцей» Рафалівської селищної ради Вараського району виготовляли та розвішували годівнички, вели спостереження за видовою різноманітністю, чисельністю та поведінкою птахів, провели конкурс творчих робіт (малюнків, віршів, поробок).

Згідно з рішенням журі переможцями обласного етапу Всеукраїнського конкурсу «Годівничка» визнано:

КАРПОВЦЯ Юрія, керівника гуртків Глиннівського ліцею Березівської сільської ради Сарненського району;

КОЛОДИЧ  Марію, керівника гуртків Глиннівського ліцею Березівської сільської ради Сарненського району;

КИБУКЕВИЧ Галину, ученицю 6 класу Глиннівського ліцею Березівської сільської ради Сарненського району;

ДОБРИНІК Олену, вчителя початкових класів Орлівської філії Сарненського ліцею № 4 Сарненської міської ради Сарненського району;

учнів 4-Б класу Тинненського ліцею Немовицької сільської ради Сарненського району;

КАЛІШ Анну, вихованку гуртка «Юні дизайнери» комунального закладу позашкільної освіти «Центр дитячої та юнацької творчості» Костопільської міської ради Рівненського району;

НОВАК Анну, вихованку гуртка «Фітодизайн» комунального закладу позашкільної освіти «Центр дитячої та юнацької творчості» Костопільської міської ради Рівненського району;

ЛІСОВЕЦЬ Марію, ОГІЄВИЧ Мілану, учениць 2 класу Дроздинського ліцею Старосільської сільської ради Сарненського району;

БОБРОВСЬКОГО Вадима, КОСТЮК Марту, ФЕДЧУК Софію, вихованців гуртка «Я досліджую природу» комунального закладу «Станція юних натуралістів» Рівненської обласної ради;

учнів 6 класу закладу освіти «Рафалівський Петропалівський ліцей» Рафалівської селищної ради Вараського району;

КУДРИК Марію, КОЛИНЮКА Дмитра, КЕДИСЬ Анастасію, НАКОНЕЧНОГО Романа, ЯРОЩУКА Дмитра, учнів 4 класу Липенької філії Мирогощанського ліцею Мирогощанської сільської ради Дубенського району.

Роботи переможців обласного етапу Всеукраїнського конкурсу «Годівничка» нагороджено дипломом комунального закладу «Станція юних натуралістів» Рівненської обласної ради та відправлено на всеукраїнський етап до Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді (м. Київ, вул. Вишгородська, 19).