1 2 3 4

Про участь школярів Рівненщини в обласному етапі Всеукраїнського конкурсу «Кролик»

3 травня 2022 - Администратор
Про участь школярів Рівненщини  в  обласному етапі  Всеукраїнського конкурсу «Кролик»

 Відповідно до плану проведення обласних заходів з дітьми та учнівською молоддю за напрямами позашкільної освіти у 2022 році, затвердженого наказом департаменту освіти і науки облдержадміністрації від 30.12.2022 р. № 105, підбито підсумки участі закладів загальної середньої та позашкільної освіти в обласному етапі Всеукраїнського конкурсу «Кролик».

Проведення обласного етапу Всеукраїнського конкурсу «Кролик» сприяє підвищенню ефективності діяльності закладів освіти в галузі тваринництва, професійно-орієнтаційної роботи серед підростаючого покоління, залучає учнівську молодь до активної роботи в цій сфері, надає учням теоретичні знання з питань біології кролів, технологій їх годівлі, систем утримання, методів розведення, сприяє ознайомленню з основами економіки та менеджменту у галузі кролівництва, підготовляє підростаюче покоління до роботи в умовах нових форм ринкових відносин та самостійного ведення господарства, формує в учнів свідоме, відповідальне ставлення до роботи, навички і уміння та надбання досвіду ведення господарства.

В конкурсі взяли участь заклади загальної середньої та позашкільної освіти Бабинської та Бугринської сільської ради Рівненського району, Дубровицької та Сарненської міської ради Сарненського району. Учні розробляли свої власні бізнес-проєкти кролеферм та проводили дослідження в галузі тваринництва.

Учні 7 класу Бабинського ліцею Бабинської сільської ради Рівненського району описали особливості вирощування, утримання та догляду кролів у власному присадибному господарстві.

ПОЧТАР Дарина, учениця 7 класу Бугринського ліцею Бугринської сільської ради Рівненського району, підготувала проєкт про впровадження різних раціонів для годівлі кролів та визначила їх ефективність.

ХАМУЙЛО Ангеліна, учениця 4 класу Дорогобузької філії Бабинського ліцею Бабинської сільської ради Рівненського району, дослідила особливості утримання і годівлі кролів, описала їх породи та основні правила догляду.

ГОДУНКО Поліна, учениця 7 класу Заслуцького навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів-дошкільний навчальний заклад» Дубровицької міської ради Сарненського району, маючи досвід по утриманню кролів у власному присадибному господарстві, розробила практичні поради для кролівників-аматорів.

ЧУМАК Олександр, КАРАБАН Іванна, КУКЛА Діана, учні 1 класу Городецького ліцею Сарненської міської ради Сарненського району, описали перспективи розведення кролів породи Сірий велетень.

Згідно рішення журі переможцями обласного етапу Всеукраїнського конкурсу «Кролик» визнано:

ПОЧТАР Дарину, ученицю 7 класу Бугринського ліцею Бугринської сільської ради Рівненського району;

ХАМУЙЛО Ангеліну, ученицю 4 класу Дорогобузької філії Бабинського ліцею Бабинської сільської ради Рівненського району;

ГОДУНКО Поліну, ученицю 7 класу Заслуцького навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів-дошкільний навчальний заклад» Дубровицької міської ради Сарненського району.

ЧУМАК Олександра, КАРАБАН Іванну, КУКЛУ Діану, учнів 1 класу Городецького ліцею Сарненської міської ради Сарненського району. 

Матеріали переможців обласного етапу надсилаються на Всеукраїнський етап конкурсу «Кролик» до Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді в м. Київ.