1 2 3 4

Про участь у семінарах грантового проєкту «Розвиток людського капіталу в агроорганічному секторі економіки»

2 грудня 2021 - Администратор
Про участь у семінарах грантового проєкту  «Розвиток людського капіталу в агроорганічному  секторі економіки»

У листопаді 2021 року агенція регіонального розвитку Рівненської області в рамках виконання грантового проєкту «Розвиток людського капіталу в агроорганічному секторі економіки» провела 2 семінари:

- 18 листопада - «Вирощування органічних сільськогосподарських культур»;

- 30 листопада - «Переробка, логістика та збут органічної агропродукції».

 Семінари проводилися спільно з науковими працівниками Національного університету водного господарства та природокористування та  СКРИПЧУКОМ Петром, доктором економічних наук, професором НУВГП, керівником Регіонального консультаційно-освітнього центру органічного виробництва у м. Рівне, який розробив програму заходів для реалізації проєкту.

Учасники семінарів дізналися про інноваційні засоби захисту рослин для системи традиційного землеробства, виробництво грунтосумішей і гуматів та особливості заморожування ягід. СОВІК Людмила, науковий співробітник Регіонального консультаційно-освітнього цетру у місті Пінськ, ознайомила з ринком органічної продукції у Республіці Білорусь. МАРТИНЮК Михайло, комерційний директор «ТОВ ІБК-Регіон», розповів про сучасні техології агробізнесу та про використання дронів. Також учасники дізналися про особливості вирощування волоського горіха сорту Сойка.

ВЛАСИК Алла, МОРОЗ Євдокія, БОБРОВСЬКА Валентина, педагоги відділу біології та валеології комунального закладу «Станція юних натуралістів» Рівненської облсної ради, були учасниками даного заходу. Вони мали змогу ознайомитися з інноваційними технологіями в ягідництві.

 

Директор Станції юних натуралістів                                                           Володимир ВОРОБЕЙ

 

Алла  Власик (0362)63-50-29