1 2 3 4

Про участь у Всеукраїнському зборі юних лідерів Дитячого екологічного парламенту

9 липня 2021 - Администратор
Про участь у  Всеукраїнському зборі юних лідерів Дитячого екологічного парламенту

 

 

На виконання Плану всеукраїнських і міжнародних організаційно-масових заходів з дітьми та учнівською молоддю на 2021 рік (за основними напрямами позашкільної освіти), затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 24.11.2020 р. № 1452, Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді з 05 по 08 липня ц.р. провів Всеукраїнський збір юних лідерів Дитячого екологічного парламенту у Всеукраїнському профільному таборі «Юннат» у м. Київ. У зборі взяли участь учні з 20 областей та м. Києва.

Рівненщину представляли: СТОЯЛІВСЬКА Дарина, ШАХРАЙ Ольга, РЕДІЛА Софія, СЕРЕДА Тетяна та МЕТЛЯКОВА Ірина, вихованці гуртка «Майстерня духовності» (керівник ШЕХТЕР Лілія, завідувач організаційно-масового відділу) комунального закладу «Станція юних натуралістів» Рівненської обласної ради, які є переможцями всеукраїнських конкурсів, лідери учнівського самоврядування, члени міського осередку Всеукраїнської дитячої спілки «Екологічна варта».

У рамках Збору був проведений круглий стіл, на якому команда презентувала природоохоронну діяльність та розповіла про свої здобутки в напрямку просвітницької діяльності щодо збереження довкілля.

Юннати відвідали Національний музей історії України, побували на майстер-класі з мистецтва фотографії, взяли участь в юннатівському квесті «Юні екологи», переглянули мультфільм «Лука» в дитячому кінотеатрі «Кадр».

Цікавою була для юних екологів подорож в Країну «Юннатія», під час якої вивчали підводне царство акваріумів, життя екзотичних рослин Зимового саду,  традиції українців в Музеї хліба, дізналися про тваринний світ в куточку живої природи.

Незабутні враження залишила мандрівка легендарними вулицями Кмєва, майданом Незалежності, Софіївською, Європейською та Поштовою площами. Цікавими були відвідини Маріїнського парку, Андріївського узвозу, Річкового вокзалу.

Команда Рівненщини організувала для учасників всеукраїнського Збору співанки та концертну програму під супровід гітар, до яких залучила представників різних областей України. За високі результати еколого-просвітницької діяльності та екологічно-свідому життєву позицію рівняни отримали грамоти Міністерства освіти і науки України у Всеукраїнському зборі юних лідерів «Дитячого екологічного парламенту».