1 2 3 4

Про Всесвітній день прибирання 2022

26 вересня 2022 - Администратор
Про Всесвітній день прибирання 2022

  З 17 по 24 вересня 2022 року колектив вихованців та педагогів комунального закладу «Станція юних натуралістів» Рівненської обласної ради приєднався до Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day» під гаслом «Хай небо буде мирним, а Україна чистою!». Війна внесла свої корективи, тому дотримувались більш безпечних форматів прибирання: цифрове та індивідуальне, колективне (тільки на дозволених представниками місцевого самоврядування територіях).

Учасників акції було ознайомлено з нормами безпеки за вимогами обмежень воєнного часу, які розробила команда організаторів найбільшого екоруху країни «Lets do it Ukraine» спільно з військовими та експертами. Разом з мільйонами учасників у 191 країні світу вихованці гуртків приєднались до безпечного дистанційного прибирання онлайн, очистивши близько 1000 Гб від цифрового сміття компютери, ноутбуки, телефони, планшети. Створені інформаційно-просвітницькі відеоролики про особливості цифрового прибирання та його важливість для довкілля розміщено за посиланнями:

https://youtu.be/8IT9mWvI1wc  https://drive.google.com/file/d/1gn8rTzPBMVvFmibV1oGNxQLBqULltNJL/view?usp=drivesdk

Під час інформаційних хвилин, бесід, інструктажів педагогічні працівники вчили вихованців закладу сортувати сміття, закликали збирати вторинну сировину та не допускати засмічення природи.

Гуртківці зоологічного профілю прибирали в кабінеті акваріумістики та живому куточку. Вихованці гуртка «Дитячий екологічний рух» очистили частину фруктового саду Станції від опалих уражених хворобами плодів, допомогли прибрати гілки, які залишились після обрізки дерев.