1 2 3 4

засідання методичного об’єднання керівників гуртків відділу біології та валеології на тему «Впровадження інтерактивних та інформаційно-комп’ютерних технологій на заняттях гуртків еколого-натуралістичн

24 травня 2022 - Администратор
засідання методичного об’єднання керівників гуртків відділу біології та валеології на тему «Впровадження інтерактивних та інформаційно-комп’ютерних технологій на заняттях гуртків еколого-натуралістичн

 23 травня 2022 року на платформі Meet відбулося онлайн-засідання методичного об’єднання керівників гуртків відділу біології та валеології на тему «Впровадження інтерактивних та інформаційно-комп’ютерних технологій на заняттях гуртків еколого-натуралістичного напряму».

Розглядалися питання:

1. Використання інформаційно-комп’ютерних технологій на заняттях гуртків «Основи біології» та «Основи валеології».

2. Використання веб-квестів у позашкільній освіті.

3. Сучасні підходи до використання інформаційно-комунікаційних технологій на заняттях гуртка «Юні акваріумісти».

ВЛАСИК Алла, завідувач відділу біології та валеології, акцентувала увагу на тому, що керівники гуртків повинні бути в постійному пошуку нових способів надання знань, творчо підходити до організації освітнього процесу, навчати вихованця навичкам аналізу отриманих відомостей, умінню шукати і знаходити необхідні знання різними способами та з різних джерел, синтезувати їх та створювати нові. Суспільство потребує нового педагога, що вміє вчитися сам і усвідомлює необхідність вчитися постійно, здатний реагувати на вимоги часу та відповідати на них, орієнтований не на передачу знань вихованцям, а на навчання способам їх отримання, володіє інноваційними інформаційно- комунікаційними технологіями (ІКТ). Важливого значення набуває проблема професійного самовдосконалення педагога шляхом цілеспрямованої самоосвітньої діяльності. Розв’язати цю проблему допоможе використання інформаційно-комунікаційних технологій з метою професійного зростання, формування у педагога прагнення до самовдосконалення, саморозвитку та самореалізації.

БОБРОВСЬКА Валентина, керівник гуртка, розповіла про використання інформаційно-комп’ютерних технологій на заняттях гуртків «Основи біології» та «Основи валеології». Існують різноманітні способи застосування засобів мультимедіа в позашкільному освітньому процесі:

- розробка ситуаційно-рольових та інтелектуальних ігор з використанням штучного інтелекту;

- моделювання процесів і явищ;

- забезпечення дистанційної форми навчання;

- проведення інтерактивних освітніх телеконференцій;

- створення і підтримка сайтів закладів позашкільної освіти;

- створення презентацій навчального матеріалу;

- здійснення проєктної і дослідницької діяльності вихованців гуртків.

ЛУЦИШИН Світлана, керівник гуртка, розповіла про використання веб-квестів на заняттях гуртків для дітей дошкільного віку. Робота вихованців в такому варіанті проєктної діяльності, як веб-квест, урізноманітнює освітній процес, робить його живим і цікавим.

На завершення засідання методичного об’єднання педагоги відділу біології та валеології обмінялись думками, намітили плани на подальше проведення методичних об’єднань та підвели підсумки роботи.